• 0 Items - $0.00
    • کتابی در سبد خرید شما نیست.

عوامل فروپاشی نظام جمهوری در افغانستان

(دیدگاه 9 کاربر)

$22.00

  • شابک: 978-1-7383866-1-1
  • نوبت چاپ: چاپ اول، 1403
  • تعداد صفحات: 324 صفحه

پاره‌ای از متن:

از چهل سال بدین‌سو، افغانستان با بازیگران غیردولتی که من‌حیث منابع تهدید نظام‌های سیاسی جهان‌سومی بروز کردند، با متغیر‌های تهدید‌کننده، خشونت‌آمیز و ساختارشکن مواجه بوده است. این منابع تهدید همواره با تحریک و حمایت قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای علیه افغانستان عمل کرده‌اند. این بازیگران غیردولتی هرچند معلولی از علت‌های تعارض منافع قدرت‌های بزرگ تعریف شدند، اما به مرور زمان خود به علت‌هایی تبدیل شدند که در حال حاضر منبع تهدیدات و علتی برای معلول‌های جدید هستند و علیه نظام‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی افغانستان و کشورهای منطقه عرض‌اندام کردند.
جغرافیای تأسیس و تحریک همه‌ی بازیگران غیردولتی به هر شکلی که ظاهر شدند، پاکستان بوده است. این گروه‌ها در چند مرحله با منبع واحدی مدیریت شدند. در زمان اشغال افغانستان توسط اتحاد جماهیر شوروی و اوج جنگ سرد، این گروه‌ها با حمایت امریکا و غرب، عربستان سعودی و با مدیریت پروژه‌ای پاکستان علیه اشغال شوروی در افغانستان به کار گرفته شدند. پس از خروج شوروی، پاکستان در خلأ فراموشی افغانستان توسط امریکا در اندیشه‌ی کنفدرال و هضم افغانستان در بطن خود، دسترسی بدون مزاحمت به آسیای میانه و انتقال پروژه‌های سود‌آور نفت و گاز آسیای میانه به جنوب آسیا بود که جنگ داخلی در کابل، ناکامی گروه مشخصِ مورد حمایت پاکستان را در پی داشت. بنابراین پاکستان گزینه‌ی دیگری که عبارت از خلق طالبان بود را به کار برد. گروه طالبان نیز با طرح انگلیس، حمایت امریکا و عربستان سعودی و مدیریت پاکستان ایجاد شد؛ اما مقاومت ملی مردم افغانستان سبب ناکامی پروژه‌ی دومی شد.

9 دیدگاه برای عوامل فروپاشی نظام جمهوری در افغانستان

  1. نیازی

    استاد عزیزم مرد مهربانم موفقیت های هر چی بیشتربرتان ارزومندم امیدوار هستم به اوج آسمان های بی کران برسید تن سالم و دل بی درد برتان خواهانم مه به موفقیت شما ایمان دارم

  2. سهراب لودین

    من با شخص نویسنده شناخت کامل دارم و ایشان یکی از شخصیت برجسته علمی کشور هستند مطمین هستم درین برگه بر موارد اشاره شده است که از چشم مردم پنهان بوده و اکثریت مردم که از عوامل اصلی نظام جمهوری آگاهی ندارند با خواندن این کتاب در خواهند یافت که مشکلات اصلی و فروپاشی نظام در کجا بوده است.

  3. ولی فقیری

    هرچند تاهنوز کتاب به دسترس ماقرارنگرفته، اما از آنجائیکه سیدکریم ادیب یک شخص دانشمند، صادق، متعهد به ارزش های ملی ونیز دخیل درعمق قضایای سیاسی، اطلاعاتی نظام جمهوریت است/بود، بدون شک که این کتاب دقیق ترین روایت از فروپاشی نظام جمهوریت وارزش های ۲۰ ساله نظام میباشد. برای نویسنده عمر دراز، سلامتی و توفیقات خیر آرزومندیم.

  4. پرویز

    کتابِ زیر عنوان فروپاشی نظام جمهوری افغانستان، در شرایط که افعانستان منزوی و دچار شگاف های اقتصادی، سیاسی و ملیتی می باشد، از جمله دست آورد های موثر در شناسایی خلأ های موجود و گذشته خواهد بود.

  5. حمید کهزاد

    ‏اثر تحقیقی جناب دکتر صاحب ادیب عزیز، در مورد عوامل از هم پاشی نظام جمهوریت زیور چاپ یافت، شناخت که از جناب ایشان دارم، یک افسر متعهد، باسواد و از دانش بلند در مورد قضایای افغانستان، منطقه و جهان برخوردار هستند.
    برایشان موفقیت مزید خواهانم

  6. Shekib Ghafoor

    شخصیت کریم ادیب، یکی از داشته‌های با ارزش جامعه‌ی امروزی در عرصه علم فنون سیاست به شمار می‌رود.
    قلم ايشان سبز باشد با این نبشته‌ی ۳۲۴ صفحه‌ی که با عنوان «عوامل فروپاشی نظام جمهوری در افغانستان» ترتیب داده شده‌است.

  7. طوفان خرمی

    اثر ماندگار و با ارزش جناب داکتر صاحب سید کریم ادیب که در عرصه علم و روشنگری ملت افغانستان در چنین برحه از تاریخ نقش خویش را به حیث یک روشنگر بدون شک موفقانه اجرا نموده از خداوند مننان کامیابی هر چی بیشتر جناب را خواهانیم
    با احترام کوچک شما خرمی .

  8. Hashmatullah

    شناخت که از جناب محترم ادیب صاحب دارم موصوف هیچ حقایق را در مورد عنوان کتاب تحریر یافته کتمان نخواهد کرد.

  9. رازمحمد طاهری

    درود بی پایان برای کسانیکه این متن را مطالعه می نیمایند،
    همچنان؛من باشخص نوسنده از نزدیک شناخت دارم، ایشان یکی از بهترین کادر های علمی افغانستان است و تجارب که در دوران نظام جمهوریت بدست آورد ، حقایق است که شخص موصوف در آن تحقیقات زیاد را انجام داده است .

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *